L.O.W....W.U.H.O.O!!

Saturday, November 27, 2010

Time lepak je.. aku terpandang clip video ni.. lama dah mao cari.. tapi xingat.. 1st time aku dengar lagu ni time aku p mifa nye event.. terpersona tgok model tgh catwalk.. tgok orang reramai..

ape yang menarik kat lagu ni?
hah..bagi aku la..

lirik ia kene pada aku la.. aku ni bukan jenis mengusya orang taw...
tp aku suka tgok si Dia..


1st skali aku suka akan perangai dan tingkah laku dia..
dah taw suka kat perangai.. mata.. bibir.. pipi.. sume la tertarik kat ati dowh!..
yap.. may b aku sorang je kot yang berharap.. x kisah la..

jom tgok video dia.. kalau x dapat nak tangkap lagu ni... aku ada copy paste lirik dia kat bawah..



Oh her eyes, her eyes
Make the stars look like they're not shining
Her hair, her hair
Falls perfectly without her trying

She's so beautiful

And I tell her every day

Yeah I know, I know

When I compliment her
She wont believe me
And its so, its so
Sad to think she don't see what I see

But every time she asks me do I look okay

I say

When I see your face

There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

Her nails, her nails

I could kiss them all day if she'd let me
Her laugh, her laugh
She hates but I think its so sexy

She's so beautiful

And I tell her every day

Oh you know, you know, you know

Id never ask you to change
If perfect is what you're searching for
Then just stay the same

So don't even bother asking

If you look okay
You know I say

When I see your face

There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

The way you are

The way you are
Girl you're amazing
Just the way you are

When I see your face

There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

(hah.. cmne lirik ni tertulis.. cmni la kata kata aku mao aku katakan padanye..tapi sapa aku?)

tiap kali aku kuar je ngan dia..
tgok wayang ---> tgok muka dia
makan----> tgok muka dia
lepak-----> tgok muka dia

aku x puas kot.. tapi may b dia da puas ngan aku kot.. entah ler..
tp lagu ni untuk dia.. aku selasa ni da mao balek terengganu..
nk je jumpa dia tenung muka dia lagi.. tapi macam.. all da time.. cubaan aku tgok muka dia.. mesti ada yang menganggu.. bengang.. tapi aku pk balek. sape aku??
hah.. terdiam n down sekejap.. bawa diri sude..
lupakan! jom! mengila!!
wuhhhhooOOOO!!!

✖Raya Haji~ di Kampung Ku~✖

Wednesday, November 24, 2010



Mula-mula sekali aku mao ucapkan
Selamat Hari Raya Aidiladha
pada semua pembaca..

bior ler lepas pon..
janji aku ucapkan pada korang kan..
ngee

so macam mana raya korang? meriah?
atau bosan sgat2!!

tp mesti ada benda yang menarik dlm kehidupan seharian kita kan..
ala.. relex sude..
tp kn raya aku ni aku rasa.. x menarik! tp bnyak benda aku buat la..

okay kita start dengan raya pertama aku..
aku sampai di kuala terengganu pada pukol 4.45 AM..
yer dengan kata laen sgat letih dan mao tdo.. terus ttdo. dengan aman~
smpaikan solat raya pon aku terlepas.. ahaks.. mao tdo nye pasai.. mak aku kejotkn aku suruh p solat raya.. aku buat xtaw je.. orang ckp ini lah tabiat! lepas je siap sume mandi2.. aku pon ambek la motor.. p round kampung.. kampung best.. xyah la nk pakai topi keledar bagai mao p mana2.. then malam tuh aku p lepak rumah kawan aku bakar satay.. ops.. x bakar pon.. aku jd pelahap satay je.. ahaks.. =) lepak2 sampai la pagi..

itu raya pertama.. raya ke 2 lak..
aku ada la skit2 tlg orang nk bersiap2 nk buat kenduri.. wah!.. nk wak cmne.. orang da baik ngan kita.. tlg la ape yang patot.. huhu.. ape je yang aku tolong? gahhaha.. nk potong daging? tgok mata lembu... cocok sikit da mao muntah! uweekkk!!!
gahaha..then petang tuh aku plan la dengan beberapa kawan aku p lepak pantai~ wroom~ wroom~ bawak motor.. ahaks.. sorry motor kat rumah dah kene kebas ngan abg aku..aku tumpang kawan je.. tp still vroom vroom~ smpai gak kat pantai.. tanpa helmet2 bagai~..
x sempat2 nk bukak baju suar.. aku dah berada dalam laut.. ngee~ ahaks.. sorry.. aku sgat minat dengan air.. huhu.. tp x pndai berenang pon.. dengan boxer merah yang agak nipis.. cover bodo2 je.. terus terjun.. yeahaaayehaha~
❝hah..itu dia mangsa kitaorang.. huk2.. sape suruh join ktorg..padam muka❞

❝haha.. skrg da siap! opss! kepada jantina berlainan jgan tgok!❞

❝tgok la kegigihan dan kegembiraan aku.. gelak x layan orang dah..❞

❝haa.. selesai je maen.. terjun balek.. seronok!! owh pantai! aku mao terjun lagi!!❞

raya ke tiga
ingat nak buat makan malam tuh.. so aku jd la pengangkut barang2 kat mydin bg pihak kakak dan mak aku.. dah siap2 beli tuh.. tiba2.. la.. kakak aku emo dengan anak dia lalu pulang.. disebabkan kepulangan beliau~ kami tpaksa cancelkan rancangan buat makan malam tersebut.. sume bahan masakan.. satay sume,, da ready.. tp da jadi cmtuh.. nk buat cmne.. cancel cancel je la.. ahaks.. aku lak p la tlg rumah kawan aku yang nk ready majlis kawen pada hari tuh.. dengan maen hujan yang rintik2.. aku siap bawak botoi air mineral saiz besar.. uhuks2.. sbb aku sudah mula batuk ketika itu.. angkat kemah.. naik lorry.. pasang khemah.. wah! 1st time aku buat kerja2 bgini.. LoL..nampak sgat di situh sgat malas!

raya ke 4 tuh pula
aku bgun je tdo.. sedar2.. kakak aku kejut aku.. suruh ankat barang2.. ish ape lak ni.. dengan muka x puas ati je.. aku ambek je baju yang aku boleh pakai ngan shortpant angkat barang2.. tiba2.. disuruh masuk je sekali aku dlm kereta tuh.. aku sempat lagi tdow dlm kereta.. gahhaha.. smpai2.. sudah sampai kat belakang masjid terapung.. ada muara sungai dan pantai wah.. cantik! nk mandi laut! mak aku buat mulut muncung~ tros je aku sambung buat muka smbil layan kerenah anak2 buah aku yang ramai di situh rupa2 nye.. mereka mereka ini merancang untuk picnic di tepi pantai.. ahaks.. sempat jugak aku membedal buaian kanak2 kat playground berhampiran.. kih2.. suka aku.. ahaks!!
lepas je balek.. aku trus je tlg kawan aku pasal wedding event dia.. hahaa.. 3 hari berturut turut kot.. hebat giler.. hari tuh aku basuh kawah.. angkat beras guni besar.. basuh guni.. bilas daging2.. mcam2 la.. buat kerja sampai pagi hari! wuyoo! cool siot!!.. i like!!
❝tgok muka ku yang x mandi yea!❞

❝sape lah snap pic time aku tgh mencarot kat phone ni.. aighoo..❞

❝hee.. my happy family~ ngee❞


lepas je pada tuh.. hari hari laen bosan terus aku mengamok mao balek shah alam.. then here i am..
sudah berada di shah alam.. even aku stay seorang.. tapi aku still gembira.. uhuk2...

☆82 % of Luck for today ☆

Friday, November 12, 2010

ngee.. 82 dari 100 % kira-kira da bnyak kan.. tp..
18% still danger matter..
nak di ceritakan..psal 18% ni.. hadoi~

bangun pagi punya la awal kan. seperti biasa..
opss.. ngee.. spt x biasa yer.. coz ari ni bgun awal.. gigih mao p smyang jumaat
dah berpasangkn niat ini pada pukol 11 pg.. tp sblom tuh..
mao pergi bank islam dlu..
lalu ku ajak la.. housemate ku temankn sekali...

dengan menaiki.. kereta satria putih dia..
kami melalui laluan ke belakang rumah kami..
terus tiba2 ada Pajero bawak kete laju2.. teros langgar kami dr tepi..
belah kiri lak tuh.. apo lagi.. merah la muka aku.. nasib baik aku x ape2..
nak je aku g sepak tros budak yang bawak Pajero tuh..
dah taw xda lesen.. bawak lak kat lorong orang.. bawak la slow2..
nak bukak pintu belah kiri... da kemik kaw2.. tpksa kuar pintu driver..
haish.. nk g sepak budak tuh.. ramai lak orang.. orang laen duk tnye pasal Pajero tuh..
kami yang kene langgar ni.. xda lak ditnye nye..

1st aku nampak jelas ngan mata aku sndri.. pajero tuh.. budak laki tuh yang bawak..
then dia pass kat pompuan duk sblah dia.. may b ada lesen kot..
then pompuan tuh lak.. cakap kat boss dia lak suruh btggjwab..
jadi la 1 hal.. p report polis sana sini..

even berlaku kejadian sperti ini pon.. aku tadah tgan syukur kepada Allah S.W.T..
aku selamat dan berjaya menunaikan solat jumaat pada hari ini..



tp 82%
best gak...
-dapat duit rm50 ari ni..
dapat makan bnyak2 ari ni ngan housemate..
gahhahaha.. seronok!


Karok!~!!! abes Suara Aku!~!!

Wednesday, November 10, 2010



setelah sekian lama aku struggle untuk subject last aku..
akhirnye habes la jugak pasai exam.. ngeee

balek je dr paper kol 4.45~ cmtuh la..
aku kuar awai.. coz sejuk sgat.. x tahan..
tuh tanda aku x sihat tuh.. aiya.. letih sgat kot.. hampeh kan..

baru je nk buat btoi2 subject ni..cewah.. haha.. xpo la..
redha je.. janji da usaha..
aku kuar 1 jam 15 minute awal.. sbb x tahan ngan pening n kesejukan..

then aku tpksa tunggu kawan aku yang datang skali dengan aku..
dia x abes jawab lagi... aku da terlalu mngantok.. dan pening.. tros trtdor kat surao..

then abes je jwab.. tros balek.. tdo.. bgun2..
da kol 10 cmtuh.. dapat invitation tuk karok..
giler kentang..aku mmg lemah pasai ni..
coz janji nye pasai.. aku datang gak.. even demam pon.. hentam sajah la..


penyanyi handalan sume ni.. ngee.

apish lewis~
adib


jua si jejubah~
anas akatsuki~
apizuddin ganu

fyfy aka nur fatin..

sume da nyanyi 5 lagu sorang.. aku x pandai karok.. n x bese..
so.. lagu ke 4... suara da lari giler.. kebtulan lak.. aku x sihat..
rasa mual x abes2.. aku p toilet je keje.. last2.. aku kasi slot lagu aku kat fyfy.
balek.. dan berehat..
ngee.. sory kekawan.. =.= muntah2 terok..sori

☆ gatai~ gatai~☆

Tuesday, November 9, 2010

ngee.. sudah start nk gedix-gedix

paper lom abes lagi.. tapi nk pk plan lepas paper dah
tp belom tuh.. xleh lupa gak.. janji-janji yang aku buat ngan kawan2
adoi.. bnyak nye plan.. plan aku lak cmne?
xleh jd ni.. nanti kene list..
nanti clash.. mula la terasa kawan2 kesyangan aku..

hurm.. tp plan aku xda yang laen..

mao cari kerja~

mao cari air~ mao mandi manda~

tp.. mao cari buaian dluw.. tiba2 rasa mao maen buaian..

oic.. lupa..kad atm bank islam.. nk kene renew dlu! nk bayar duit sewa rumah loh..

lagi.. mao gemokkan badan.. nanti orang tgok kurus kering.. x bhagia ka? hah.. nk tunjukkn skit bertapa bahagia aku skrg ni..

yang lain.. sumenye untuk kekawan.. hee.. syg korang sume..terutama si Dia.. ngee

hidup aku makin happy.. ngee.. x kisah la.. x da fon ke ape..
kepada teman2 yang aku janji ngan plan2.. aku akan pastikan aku follow plan korang
lepas ni pon mao ada azan betolkan time tdow aku.. ngee.. harap2 jadi la
xlupa gak.. pada janji aku pada si dia.. weekend ni okay..ngee

★Black Star~★

haha.. post ari ni bukan pasai bintang2 la..saje je..★
semestinya aku xpandai buat title.. tuh aku hentam je..

aku nak share skit..pasal hidup 1 rumah la ni..★
focus utama ialah kepada ahli2 housemate.. yang tinggal sekali
bukan ahli rumah aku je.. mana2 orang yang tinggal 1 rumah sewa la.

Statement 1:
kalu nak stay 1 rumah biar la ada skit sikap bertolak ansur kan?★
setuju x?

Statement 2:
kalu nak stay 1 rumah biar la ada sikat tolong menolong kn?
setuju?

nak di jadikan cerita. .

aku sbnarnye mmg xtaw.. ape mslah 1 ahli rumah aku..★
cerita tipis2 je pon.. sume orang da faham..
cerita dia bermula camni

sepupu aku nk mitak tlg aku formatkn lappy dia..dia stay kat putrajaya..
so aku tlg la ape yang patot.. formatkan.. dah sebut sepupu kan..
even kawan bukan maen lagi aku tolong.. ni kan darah daging sndiri..
ajak la dia masuk rumah.. nk siapkan format tuh.. ambek la bnyak masa skit
bila da lewat malam.. aku suruh la sepupu aku tuh stay sini je mlm tuh..★
sok dia keje kan.. dia pon perlu rest..★
da lewat pagi kot..

dan pada masa yang same.. housemate yang slalu lepak kat ruang tamu
antar la ym kat aku.."bila dia nak balek?" agak kurang ajar di situh..
aku layan je..balas "dia stay sini kot.. da lewat mlm.. dia stay dlm bilek aku"
tiba2.. dia sentap! kemas2 barang2 dia kat luar..hembas barang dia situh sini
buat2 muka.. tros masuk bilek..kalu ko cmne kalu jd tetamu?
malu aku.. smpai sepupu aku tuh undur diri.. di pagi hari kot..
aku leh mintak maaf je bg pihak kawan aku td..
bukannye sepupu aku tuh pompuan yang dia nk sensitif sgat
dah la buat hal.. bukan nk mitak maaf.. buat2 muka kimak lak ngan aku
1 week dia kunci bilek.. xpergi kelas bagai..kalu dia cari gaduh ngan aku pon
bdepan je la..
ni bukan je cri gaduh ngan aku.. siap x tegur housemate laen bagai..
dan semenjak je peristiwa tuh.. berterusan la smpai 3 bulan kami stay skali..
macam2 la perangai dia aku buat xtaw je..
bengang pon ada..
ni baru 1 problem yang aku nk bgtaw.. belambak aku terasa ngan mamat ni..
tp harap dia kawan aku je..

so skrg ni.. aku nk tnye beliao2 yang sedang membaca la..

adakah mamat ni.. satisfy dengan statement 1 dan statement 2.

dan adakah logik beliau ni aku halau je dr rumah ni akhir bulan ni?

:: fallen! ::

Sunday, November 7, 2010

ngee..
fallen angel?
aighooo.

bukan loh..
ini bukan cerita fantasi..

aku pon tiada cerita nak share..
tp sekarang.. hidup aku a bit berubah daripada biasa..
1 week ni.. aku sangat happy..
sebab pilihan hati aku buat aku rasa sangat memuaskan hati aku..

dah dapat tangkap kan ape yang aku cuba sampaikan..

yup. pasal pilihan hati..

ada sesetengah orang memilih dari luaran..
ada setengah tuh pilih dari segi harta..
ada setengah tuh lak suka sama suka..
ha..
macam2 la..
tapi masing mesti ada reason dia sendiri k..
dan aku mao cerita tentang pilihan aku ialah..

aku suka pada layanan beliao..
beliao jenis yang lemah lembut dalam berbicara..
sopan bila melayan orang laen..
dan ramah..
aighoo. sgat berciri cirikan seorang yang sangat baik pada mata aku

dan keikhlasan yang diberi olehnya.. macam terpancar kat muka dia taw..
sampaikan..
aku sebagai pemerhati
( Bukan stalker okay )
dari jauh..
melihat beliao
sampai aku boleh tersenyum seorangan even aku sangat letih..
dan bila beliau rapat dengan aku..
aku mula malu-malu..
dah x macam aku kan.. kalu sapa-sapa yang dah kenal aku tuh..
kalu tgop aku pemalu.. memang korang x caya kan..
haa..

dengan beliao aku jd cooldown.. x angin..
sejuk je bila beliao layan kerenah aku..
siyes.. aku sangat gembira sudah mao 1 week bersamanya.. aku masih lagi tersenyum memikirkan hari-hari yang berlalu..

dan kepada cinta aku yang lama..
bukan nak jiwang.. tp
aku dah mengalah..
mustahil dia akan kembali.. symbol dia dalam hidup aku. sudah aku serahkan pada orang lain..
aku taw.. beliao sangat senang di luar sana..
dan aku harap beliao akan sentiasa senang..

dan untuk beliao yang baru ini..

aku akan menyayangi beliao.. ngee... tlg la percaya skit.. i x curang.. btoi!

Melawan Hati Sanubari

Thursday, November 4, 2010

masing-masing manusia ada hati nya..
ada keinginan nya..
kerana kita insan yang normal..

haish..
kadang-kadang keinginan itu mampu kita capai..
tapi kalau difikirkan balek..
di pikir baik-baik..
macam xperlu sangat..
takot-takot..

kesan dia terkena pada diri sendiri..
dalam mencapai keinginan itu..
wajib ada risiko..

dan kepada yang berani sahaja...
mampu untuk melakukannya..

dan terus terang..
aku x sanggup ambil risiko..

ye..
aku seorang yang takot akan kegagalan.
dan baik aku berfikir seperti orang yang bodoh..


*biar kan.. biarkan.. sampai nye masa nanti.. kalu dapat.. dapat lah...*


❀~ ٩(●̮̮̃•̃)۶hampeh..٩(●̮̮̃•̃)۶ ~❀

Tuesday, November 2, 2010

haish..

rambut cerabai!
duit xda!
makan minum x terurus!
study x masuk!

ape nak jd?
aighoo..

ting tong ting tong!! kepala sudah pening!!..
sok je la struggle giler2.. tuh pon kalu berjaya..

wish me luck noh.. hee :D

nway.. mood ari ni..

I MISS U LIKE CRAZY!!

~ ٩(●̮̮̃•̃)۶nighto~٩(●̮̮̃•̃)۶ ~


Study!! Study!!

Monday, November 1, 2010

hah.. study lah! ape ko buat lagi ni!
*lahar diri sndri*

haha.. statement ni di tujukan untuk aku sendiri.. terukkan?
buku dah lama terbukak kat cini
laptop jugak yang dilayannyer..
nak buat macam mana.. laptop ni la bini aku.. hee..

kata nye pergi fakulty.. nak study.. ape yang jadi??
dengar lagu catalyst from linkin park new album
smbil berfacebook.. 4 hb ni da start next paper.. hampeh nye la.. terasa diri ini..

dan seterusnye.. pada 7 hb dan 10 hb.. 11 hb enjoy ok..
jom layan lagu ni..


*nice song.. i like it! click!*

hee.. smlm lepak ngan En hery..
baik orang dia.
tiba2 da start rindu2 kat dia.. may be sebab x puas lagi nk borak2 ngan dia kot..
sbb diganggu oleh jin gergasi *itu aku panggil dia*

tq hery coz datang shah alam leparked sesame

*mista hery*

*jin gergasi*
sori jin.. mulot je kita gaduh2.. tp kita baik kn.. hee

Pages

Search This Blog