MODUL 3

Saturday, July 31, 2010



modul2..
weekend aku untuk terkangkang atas aku nye tilam..
terpaksa di tangguh..shit!!

arh.. minggu depan.. ape kah akan terjadi dgan weekend aku lak..

cmne nk syg2 tilam aku ni.. gahhhahahaha.. even ko busuk tilam.. ko tetap pujaan hatiku

ala.. cmne x busuk.. tuan dia tdow.. slalu x mandi 1 hari kow2..
gahhahaa..
ala.a. nk wak cmne

tp ari ni spoil.. modul!!
shit..

budak kelas aku skali ngan aku ada la amar
then.. team member aku sorang lagi..sapik tpksa msk dlm group aku.. gahaha..
mkin meriah jd nye..

1st activity..

kenal kn diri

2nd

dapat 1 kertas
then lipat kertas kasi ada 8 bhagian

dan setiap kotak tuh kne tulis
1.cermin mata
2.lahir bulan 2
3. nasi paprik
4.jaket merah
5.tudung pink
6.pakai jam sblh kanan
7.stylo
8.pakai sandle/kasut hitam

so setiap kotak ni.. kene la cari org yang ada kene mengena ngan kotak2 tersebot..
dan mitak sign

haha.. so 1st org aku p jumpa.. aku p juper acer aka amar..
hahahaha..
mitak tlg sign kat kotak 7.. lol..
hahaha.. dia malu.. bengong toi.. muka da merah..
then aku gerak ke pompuan y name ila utk isi kotak 5
cun siot.. t kasi pic kat pito
then utk isi jaket merah.. sbb dlm modul aku ada 1 org je y pkai jaket merah..
zZzZz susah kot mitak dia tandatgan.. then aku duk smpai la.. ada org mitak sign.. lol..

kotak y aku sign.. 3,7,8
hah.. jgan nk kata aku ngada2..
depa mitak aku sign kat situh..

aku past la kertas aku kat org y mitak aku sign tuh.. tgok2 da penuh.. hahaha.. bguih toi.. xyah cari2..

activiti lepas pada tuh.. aku da xda mood.. sbb da duk jauh ngan mmber sembang aku.. amar + sapik.. arh.. bengong.. maen pecah2 group.. tros aku diam.. smpai kelas petang..

tp amar la terbaek.. sbb ponteng modul ptg... then kene mark sbg org pling stylo..
gahahhaa..

dia nye pass kene tahan.. LoL

ni aku nye tag name =.=
LoL
nama saya mohd ayub bin mat ali..
asal terengganu
kos sciene komputer
cs230
object terdekat..
Sen - melambangkn syiling..

=:: Auntie Wan Corner ::=

Friday, July 30, 2010





haha.. :)) sebut je kisah auntie wan ni.. aku snyum lebar.. coz.. mkan bnyak.. bayar kurang.. haha..

yap..
dluw.. aku keje kat kedai ais cream.. name EGLOO
haha.. skrg da stop da.. atas reason y tertentu.. xleh bgtaw.. hahaha..
dlu rapat la ngn tauke depa..
name dia auntie wan.. =.=
tiap2 ari.. duk usya laksa penang dia.. gahhaha..
smpai rapat ngan auntie wan..
hik2x..

bukan ape.. sedap kot..
dluw slalu mkan ngan staff EGLOO yang lame.. sume skrg da xda dah..
-pikah-erni-nad-kuang-fammy-cwe-

seronok!..
dah lame x pg.. td time nk print gantt chart.. p la print kat DC aka Dataran cendikia dlm UiTM tuh..
hahaha..
aku xsedar la time tuh lalu tepi kat tepi auntie wan.. auntie wan tarik baju aku..
LoL
hahaha.

"sori.. auntie wan.. sy xperasan.. hahaha.."
siap salam tgan lagi.. baek auntie wan n.. bguih..

tros je aku tnye..
"auntie2.. ada laksa x ari ni..?"

tros je lupa nk print gantt chart tuh td..
LOL
makan punya bnyak..

2 plastik laksa putih
telor 2 bijik
bawang
cucumber y dicincang halus

total = rm2.. kih2x.. thx auntie wan..
huhu..





laksa peneng ni dah la sedap begandingan pulak ngan air buah..
air buah gelas besar mangga..
fush..
-rm3
total rm5
air ni aku kongsi ngan roomate aku..
sapik aka roy..
terbaek.. tuh pon dia yang habeskn air tuh.. aku xlarat.. haha.. mmg syok la..
kenyang..
aku dapat habeskn laksa.. fush..
kepada budak UiTM shah alam..
wajib try laksa peneng ni.. WAJIB!!!
[promote utk auntie wan]
hahahha.. sblh kedai auntie wan ada kedai air gelas besar.. air2 buah ngan air panas sejuk.. sume ada..
so port ni pon ok utk dating.. ngeh2..

:D

updated 6.68 map..

Tuesday, July 27, 2010

dengar habaq.. dota 6.68 ada lebeh dr 2 hero.. 3 ke 4 ke.. yang tuh hamba x taw la..
tp..
yang da icefrog da reveal..

skrg ni aku da x pasti da icarus kuar ke x? haish.. tp bedasarkn blog yang aku baca.. ada 3 hero

INT-Icarus the Phoenix
AGI-Thrall the Far Seer
STR-Krakko the Fire Panda

tp bdasarkn video yang icefrog preview..
aku da xpasti.. tp.. thrall ada.. ketua puak orc.. dia la thrall..

skrg.. nk kepastiaan.. hnya tggu..
xpenah terpk lak.. tiny pakai afghanim..
hah..
bedasarkn video yang icefrog buat.. tiny pakai afghanim jd tiny pegang pokok.. kalu sape2 bese maen warcraft taw la.. =.=..

n dgar kata ada item baru..
venom orb..<-- barang basic.. aku x taw la ape guna nye benda alah ni.. haha.. x sbar aku nk tgok hero baru ape y kuar sbnarnye? mitak2 sume hero maintance.. xda y tlampao kuat.. xda y tlampao lemah... =.= gogogo ICEFROG~!!! di sini aku letakkn 1 video dr ICEFROG.... preview utk 6.68.. chill out~~

BOTAK!!!

Wednesday, July 14, 2010

tiba2 nk kuarkn post psal botak... bila caey roomate ku bckp ttg botakkn kepala la yob.. coz baru je balek gunting rmbut.. ceh.. itu pon nk bangga..

si caey bur-t tak tut tipat tipot..
haish..

ghahaha.. itu nama dia.. name full
kalu name pendek lak..
caey bur-T

ahaks...itulah dia kwan yang x senonoh aku ada.. tp bes kwan ngan dia...

berbalek pada post aku iaitu BOTAK!~
yap.. aku ada la alkisah ttg botak..
alkisah ni x jauh jugak la.. dekat2 je ngan aku... kisah al-botak ttg abang aku si abu. aka duan aka oney
ah.. bnyak r nama dia..

time dia temankn aku p beli lappy kat lowyat ari tuh..
kata nye nk botak..
akak aku suruh ajak aku skali.. meremang bulu2 kat 1 badan aku mendengar kata2 beliao..
hahaha..
xleh la botak weh.. x penah lagi aku botak.. at least ada la gak bulu2 atas kepala aku..

lepas je letih2 baru balek beli lappy..
location: bwah KL monerel kat KL centre tuh..
ada 1 kedai mamak gunting rmbut.. gahhahaa..


ok...
nk di ceritakn kengerian botak ni... kakak aku suruh la aku snap pic sblm da selepas..
ok.. ni abg aku.. dan y blkg tuh aku lah.. haish..
ahaks..


dan ni pulak semasa sudah ptong sume.. aiya.. xkenal2.. haish.. pak abu ni.. boleh lak dia wak muka2 cmtuh.. gahhahaha..
ok.. yang kat blkg tuh.. akak aku lak snap pic.. dia suruh aku.. aku da malas.. berat sgat lappy yang aku bawak..




kakak aku yang suka snap pic.. gahhaa.. ni pic yang aku snap.. tuh pon dia suruh.. layankn saje.. nway.. dia mmg cun.. =.=

aku yang da lembik.. da x larat.. baca majalah gmbar artis2 sexy.. wuuu.. x.x


hah.. ni la mangsa botak.. gahhahaha.. dah2 g byar duit mamat tuh..
gahhahaa.. lagi ngeri kepala abg aku ni... bila belari dlm hujan.. da la kepala berkilat.. tiba2.. hujan lak atas kepala.. hahaha.. berminyak seh.. bersinar2.. arh!!! ngeri!!

cuti aku da habes

Monday, July 12, 2010

oic.. asal?
haha..
aku baru je start msk kelas ari ni.. minggu lepas?
minggu lepas aku cuti2 lagi..
ye la.. nk wak cmne .. otak aku still kat kampung lagi. tiba2 lak teringat 2 minggu di kampung... even x kuar p jejalan sgat.. tp.. bg aku best..

haha.. jom usya xtviti aku kat kampung Surau Panjang..

haha.. balek je umah.. aku panjat pokok kesyangan aku.. pokok ape?
cuba teka.. ah.. salah..
sume salah..

ni pic dr tempat aku begayut

pokok striar <-- x taw nk eja cmna.. tp bunyi dia cmtuh la.. ades.. bnyak lak idea nk tulis.. pokok stria.. ada pantun 2 kerat time budak2 untuk buah stria

buah stor buah stria,

start motor tubik ria..


snap pic buah stria yang baru je masak..

paham ka? haha.. kalu org pantai timur mungkn paham..
hah.. nk d pendekn cerita..
buah stria yang slalu aku panjat ni da berbuah..
lebat.. walaupon dahan2 dah patah..
tp.. lebat lagi..
suka aku mam buah dia.. masam.. nyum2..
makan kat atas pokok d pagi hari..
last2 sakit perot.. gahahhaa.. budush.. *dush*


mlm tuh p la teman mak aku beli barang untuk prepare gerai dia kat depan umah aku besok tuh..
gerai ape?
hah.. ni dia nk citer..
mak aku ni bukak gerai kecik kat depan umah..
ape dia jual?

-keropok goreng..

-mee goreng

-bihun goreng tom yam <-- feveret aku

-air sunquick aka limau
-air2 panas biasa kat kedai mamak tuh
-jemput2.

teman punya teman aku terjumpa powder nk buat puding kat dlm kedai tuh..
hehe..
tros je ambek powder tuh letak dalam bakul mak aku..
plan nk buat puding esok..
meleleh leleh air liur aku.. kih2x..
puding susah nk buat?
aiya susah ape nye..
kalu kata laki2 x pndai buat puding..
hah ni dia laki yang pandai buat.. perisa mangga lagi..

aku nye style.. sempoi je r.. untuk mkan2 sndri.. so ni cara aku buat..

1.ambek periuk
2.mskan air dlm periuk dlm 1.5L
3.bukak api. + masukkan susu cair ke dlm air separuh tin+mskkn gula setengah cwn
4.kacou dlm 4 min
5. letak powder+ ttp api
6.letak gula powder tuh.. da lupa gula ape.. [sesat nye recipe aku.. gahaha layankan saja]
7.kacou dlm 2-3 min.
8.letak dlm bekas nk isi puding tuh td.. n tarok dlm peti ais..


ni hasil yang da siap.. yum2.. oi.. tarok dlm peti ais cepat2

nanti hang tgok la dlm2 peti ais tuh..
kalu da nmpak cm da pejal tuh...
hang mam la smpai kenyang...


hehe motor lame x hidup.. sian motor abg aku... abg aku stay KL so.. xda masa nk jaga motor.. aku bawak la motor pg tuh..
panas enjin 5 min..
then p bawak isi minyak kasi full
isi angin kat tayar..
hah.. tuh je aku pandai.. kih2x..
service laen2.. aku x taw.. roadtax da mati..
tp duit kosong.. so.. x updated la..


ni dia motor.. motor ex5 je.. bes ni..

hahaha petang tuh..

aku p la stop kat umah akak aku yang da boyot da.. perot nye,.
bile la nk pecah..
kalu x silap da hampir da tuh.. kata doktor.. anak pompuan. .
nama ape lak diorg nk letak ea...
ni anak ke 4 diorg... sume anak2 diorg rapat ngan kuarga kami..
wa.. btmbah la anak buah aku nanti..

hehe..kebetulan aku p umah depa..
1 kuarga dia ni pose.. terpegun aku.. pose ari isnin katanye..
hebat2..
aku teman je la depa bukak pose kat area marang tuh. .
port bese 1 kuarga ni makan beli nasi minyak....
tp..aku malas nk layan depa mam.. aku ambek air.. then p lepak kat blkg kedai.. smart.. time2 da nk maghrib..
dgan matahari y cun.. giler la.. smart wo!
ni.. pic yang aku sempat snap.. dlm keadaan batery fon yang dah nk abes..smart kan.. macho gile

kerana keghairahan tgok suasana pantai ari tuh.. keesokan nye.. aku bawak geng2 aku p terjun.. gahhahaa.. dlm kol 5 cmtuh.. jadi la.. aku terjun laut..




location kitorg.. x laen x bukan.. kat pantai pandak.. belakang sek chendering.. fush.. smart location mandi manda kat sana.. dah la.. awek turun naek.. gahahhaa .. *kelip2*

x tamat lagi.. mlm tuh ada match portugal lwn brasil..
wa.. ada ar aku dapat invitation dr geng2 kampung aku.. nk tonton bola kat taman syah bandar, kuala terengganu.. fush.. bapak r.. 1st time dlm hidup aku tgop keadaan penonton bolo.. beramai2.. lepak kat screen besar kat taman syah bandar.. bersebalahan ngan ASTAKA
haha.. tp terlupa nk snap pic.. coz.. smangat sgat tgok bola.. dengan suasana y meriah gile2..


xsmpat nk snap pic tuh.. so yang ni aku sempat menghala balek ke umah.. hampa..
pelawanan
0-0

then last memory aku kat kampung bile.. aku request akak aku y boyot temankn p beli tiket...da nk balek.. haha..dari terengganu ke shah alam..
mak aku nk ikot skali.. tinggal la ayah aku sorang2 kat umah.. sian dia..slalu je kene tinggal..

mak aku ckp dia lapar.. so.. akak aku y boyot..suruh la abg ipar aku stop kat kedai2 tepi jalan..location makan aku adalah gerai ape tah.. tp.. bersebalah ngan hotel kat batu buruk..
tempat dia cun.. aku suka.. tgok dia nye suasana..
huhu.. anak buah aku y paling nakal slalu je nk duk sblah aku... kata nye nk share air ngan aku..
aku order limao ais ngan chaw kuew teow tom yam..
anak buah aku ni.. mam jugak.. dia mam.. lak sam <-- xtaw cmne nk gtaw cmne laksam itu..


kuew teow yang aku order


mak dan anak buah sulong akak boyot aku ni


akak boyot + abg ipar aku


anak buah aku yang nakal tgh makan lak sam

try la tnye mak ayah kome.. kalu x taw..
=.=
ades..
tp.. rasa dia x bes.. sume x bes.. mee goreng x bes.. kuew teow tom yam x bes.. ape y bes?

haish...
gahaha..
marah!! hah !! marah!!


selesai je mam tuh.. da sampai stesen bas.. akak aku x leh nk parking kat stesen bus.. so.. dia letak je aku kt sblah sisi jalan n dia ckp jumpa kat hok kee seng... <-- entah betoi ke tidak ejaan nye..

hok kee seng ni..
adalah supermarket dlu2..
fush.. dluw. kalu time raya je.
.wajib la.. datang shoping cni..
cni.. shoping mesti barang mewah2 la..
haha.. kuno toi..
yang lawak nye kat cni.. dlm sibuk2 akak boyot aku duk cari baju baby yang bakal muncul nanti.. sibuk lagi anak bongsu dia yang paling nakal ni.. kata nye.. nk carik suar dalam.. hampeh.. umor baru je nk msk 4 thun.. da gatai nk cari suar dalam. dah la raba2 suar dalam kat port suar pompuan... malu nye aku siyes.. dia siap g usya akak staff kat situh lagi.. kata aku panggil.. argh... lawak toi dak ni..

nak kasi diam.. maen abc pakai jari.. haha.. kaki aku pkai croc.. cmne la dia bilang nye


then kelas da start ari ni.. n ari ni.. aku attended sume kelas.. amin.. so.. arap2 besok pon begitu jugak.. doa la bnyak2.. =.=

=New Post from My Love=

Saturday, July 10, 2010


hari ni.. bermula la...hidup aku dengan love aku.. nk tgok?
tp xyah la kutuk k..
coz... x cantik pon.. tp boleh la..
hehe.. jom usha awek baru aku.. gahaha. =))


hah.. ni dia.. xda la cun sangat kan..
presario CQ42 je..
spec?

ok, here..

intel pentium processor T4500(2.3gGhz)
14' diagonal LED high defination wide screen
500GB HDD (7200 RPM)
2048MB DDR3 SDRAM
802.11 b/g/n WLAN intel graphics

ini je..
dengan duit aku y yang bernilai rm1650
aku dapat beli lappy ini.. tp.. da berbaloi kot.. =.=
dengan spec ni.. even aku maokn dell..
tp.. xpe la.. may b lepas keje nanti..
gahahaha.. try alienware lak..
=.=

Xde MooD~

Wednesday, July 7, 2010

aahhaaa.. memang la x da mood nk mengupdate blog2 ni..

tggu laptop baru sampai..
kih3x.. t baru update cow2..

See Yaa...!!!

Pages

Search This Blog