Yo!

Sunday, October 31, 2010





haha. sudah lame x berbloging..
sori oi..
aku sedang final.. dan xda masa nak beronline2.. sebab bnyak masa aku dihabiskan dengan leparking ngan kawan2..

siyes.. hidup aku sgat ceria skrg dengan kawan2..
depa bagi aku
1 cahaya yang sangat terang
memang bagi ko melampao kan ape yang aku kata

bagi aku..
statement tuh sgat betoi..
aku sayangkn korang..

tp aku mitak la korang sgat2..
kita share problem dan memahami masing2 ok..
hee :D

see you around again.. pada sape2 yang terserempak ngan aku kat mana2 tegor la..

dah ramai aku jumpa kawan-kawan fb or blogging tanpa di rancang.. tiba2 terserempak..
haha.. kan dapat rapat lagi hubungan persahabatan.. hehehe

da.. sayang korang sume..
akhir kata..
dunia sangat cerah bila kawan-kawan ada di sisi..
pikir2 la..

*sen da Trafalgar Law*


@@eyes bag aku makin besar sekarang ni.. haha.. need rest@@

maafkan aku wahai teman

Tuesday, October 26, 2010


hurm.. how to say..

bukan nak reject sape2..
tapi..
dah lame hati tertutup untuk bercinta..

pada aku.. cinta tuh dah lame tamat..
dan mungkin akan bermula jika yang si meninggalkan aku itu kembali balek pada aku..
itu je alasan aku..

aku bukan nak mainkan hati sesape.. tapi...
mmg aku layan korang seperti hati aku mahu..

kalu sape sape yang ada perasaan terlebih dari itu..
tolong la jgan pk lebih dari itu..
aku takot perasaan tuh akan sakitkan hati korang..
aku xnak..
aku pohon maaf dulu..
aku sayang korang seperti hati aku mahu..
aku suka korang seperti hati aku inginkan..


aku hidup dan suka bila bgaul dengan kawan2..



sekali lagi aku pohon maaf..
aku x mampu berada di tempat yang korang fikirkan melainkan seorang kawan..
aku pohon maaf..

*sen spitfire*

kerinduan zaman kegembiraanku

Monday, October 25, 2010











x laen x bukan zaman kegembiraan aku hanya bila berada di tempat picnic..
nak-nak air terjun dan pantai..

hah.. tgok bile aku nampak je laut yang jauh luas.. haha.. tanpa berfikir panjang.. aku teros mara.. hahaa.. time ni mak aku tengah pgil aku.. aku x dengar.. mata aku dah meleleh kat laut
( thx to en abu for the snap)
bersama kawan2 yang best lepak.. tp skrg masing2 dah bz.. aiyo.. nak2 yang tengah tuh..
dlu team cari air ramai.. sejak ada orang mati lemas.. semua x berani dah.. aku je yang beria ria.. haish
(even air cetek pon.. aku sanggup.. huhu.. mmg addicted dengan air! siyes.. xleh mandi manda xpe.. janji dapat basahkn kepala..)
(haha.. time ni sgat2 seronok.. sedang buli seorang member aku.. kih2x.. mangsa buli.. meriah nye time ni.. aku lupa akan semua tanggjwb aku.. time ni.. )
(gigihnye aku time ni.. smbil duk maen2 buat tetek.. duyong la katakan)
(haha muka gedix je sorang2.. gahhaa xleh bla!)

(di ulu yam.. bukan pantai okay.. pertama kali kena tanam.. gile!.. aku panic!.. muka cuwak!.. pasir ni berat dari pasir pantai! xleh bla ada poket doraemon..gahhaa)

(hahaha.. trip ke sekayu.. tgok muka aku.. gahahha. ceria yang amat.. x macam aku dah aku tgok.. lost control!)
(haha.. raya ke 2 tahun 2010 ni la ni.. giler.. mengila kat sekayu.. kih2.. kat sblah aku tuh enemy aku.. tp kat maen air nye pasal.. aku xda marah.. happy giler! siyap senyum lebar!..)



SIYES... AKU ADDICTED DENGAN AIR!!!

Come back To Blog Life..

Thursday, October 21, 2010

pelik.. kenapa aku nk bagitahu pasal benda remeh temeh ni..
tp
x salah kan kalau kita share ape yang kita alami dan secara x lansung..

kalu belia2 terbaca may be ada experience yang sama boleh bagi nasihat..
huhu..

so here my experience semalam.. time aku ngantok sangat-sangat..
aku mula lali.. dan teros menutup mata..

tp secara tiba2.. x sampai dalam 10 min aku tertidor


(di dalam mimpiku)
.
.
aku nampak seolah olah ada orang memegang pisau dari jauh lagi
mengigil badan dia..bunyi pisau yang mengigil... buat aku mula merasa takot..

bila dia dekati aku.. aku x boleh bergerak even menutup mata..
dia tikam perot aku dengan 2 pisau tersebot..


secara mengejot aku tersentak.. kawan-kawan yang lepak sekali denganku.. yang belom tidor.. terkejot bila reaksi aku yang tiba2 tersentak dengan kaki dan tgan ku yang meracau kesakitan..
aku bangun sambil mengesat peluh di dahi... dan teros tenangkan diri dan keluar dari rumah kawanku dengan sebatang rokok.. bila dah tenang aku kembali tidor..

kepada pembaca pembaca sekelian.. yang ada experience ini.. tolong la share juga.. saya just takot peristiwa ini merupakan 1 warning.. sekian

Nothing To Post

Friday, October 8, 2010

Saya
Mohd Ayub Bin Mat Ali..
berterus terang..
bahawa...
saya sudah tiada idea lagi untuk menaip dalam blog ini..... dengan ini saya berhenti dalam bidang blogger.. utk masa ni jela.. nanti bila da ada mood rajin2 skit.. saya datang la lagi.. LOLz~

sekian~~
seeeyaah~~

Day 3 on Raya

Friday, October 1, 2010

haish.. day 3 start dari mana ea.. aku lupa dowh.. siyes..
ahhh !! idea dah mari~~

ok bermula bila bgun tdo di kejot oleh anak buahku yang nakal n manja ngn aku... tp paling tkot ngan aku bile aku marah2 kat dia..

(anak buahku yang comel)

bgun je tdo,, mula la pasang lagu time mandi.. nak2.. time ni.. aku suka pasang lagu addicted!!
ahaks.. cool dowh lagu ni..
then bermula la raya aku ni.. bila datang kawan DOTA sehidup semati aku.. cewah.. lebih2 lak..
eman~ and jojo~
wah2..
(dari kiri jojo and eman )
p/s: da macam kapel gay da aku tgok pic ni.. hahaha.. nasib la kome.. aku cari gmbar kome.. then aku jumpa gambar ni.. gahahahaha..

datang rumah aku.. carik nasik.. hebat la budak2 skrg.. tp bgus gak la.. senang aku nak layan kalu dah x malu cmni..

then start je diorg bla.. aku pon start la bersiap2 nk pergi beraya kat rumah saudara mara..
tp yang pelik nye.. tujuan utama nk p raya kat rumah saudara mara.. tp tiba2 singgah kat laen.. kat rumah kawan anak sedara aku..alahai~ layankan sajah~
sempat gak ambek gmbar2 kat situh hee..

(melalut di rumah orang.. hahaha ngek!!)

then singgah lagi kat rumah kawan kakak aku.. ni yang aku paling xsuka kalu beraya ngan org yang kuat melalut.. nk p raya kat laen.. kat laen dlu smpai.. ish!

lepas pada tuh baru la.. dapat smpai jugak beraya rumah mak sedara aku.. aku pgil che da..
huhuk2.. nak beraya ngan che da.. tp duk ambek gmbar gedix2.. hampeh..
(p/s: jgan pk jauh2.. ni gmbar saudara mara sajah.. )

then raya ke 3 ni aku buat ape ag hah? da lupa..hah! mlm tuh aku kene jaga rumah coz abg n kakak aku nk p beraya ngan mak aku. so.. aku kasi la depa chance..

aku pgil kekawan aku maen dota temankn aku di rumah.. hoho..
smbil2 main dota.. kawan aku dari kecik smpai lak ke rumah aku.. nama dia khairi..
dr sek rendah.. sek men agama.. sek men teknik.. hah..asek 1 sekolah je.. tp smpai skrg x penah lak gaduh2.. gaduh pon time darjah 1.. aku silap pukol dia.. dia menangis.. then mengamok.. time tuh siyes aku tkot dia.. tp sbb tuh la aku jadi kawan dia.. hahaha.. bengong time sekolah rendah ari tuh..


Day 2 on Raya

hurmm raya ke 2 cmne ea.. haha.. da lupa.. owh ya.. mcm biasa..
hari2 aku di kampung sgat enak dan nyenyak tdow~ ish..

dan bila org2 dah datang beraya.. mula la aku beralih tempat tdow..
mengensot ke arah bilek mak aku.. nak sambong tdow.. smpai la.. ada adik beradik aku yang laen datang serbu aku dalam bilek. gahhaha.. <-- adik2 jgan jadi macam ni..

then sahabat aku bakri and syahir datang beraya.. huhuhu.. sbnarnye nak lari dr mereka ini.. tp..tkot diorang terasa lak.. haha nape lari? sbb aku ni pemalas.. nak2 layan tetamu..
biasa la tuu kan.. then kami bertiga pergi merayap... eh..
merayap mana?
haha jawapan ku kepada soklan itu..
pergi kencing kat air terjun sekayu..
bukan main happy aku tgok air.. hahaha melompat lompat2.. xtahan
dah la pakai baju kemeja.... siot toi.. sgat bengong
tros cabut baju.. pakai boxer sajah.. terjun teros.. lol~
sgat sejok.. x smpai 1 jam.. da ketar2.. tros blah~

(yang di atas tuh en caey yang di bawah itu en bakri)

then balek je kat rumah
tgok ada 4 kereta menunggu.. hee.. mcm2 la alasan.. pergi mandi la.... x kuar pon jumpa tetamu..
teros setting2 rmbut.. smbung kuar ngan kawan dr kecik lagi..

kwan lepak2 smpai x tdo pagi.. kwan lepak dlm semak malam2.. curik buah rmbutan.. xlaen x bukan pok chang~ ahaks.. ni la best frenz aku.. tp skrg da maju.. da pandai carik awek..
xda dah lepak dlm semak malam2.. xleh dah.. dia da ready nk berumah tangga je nmpak..fuh. raya pon ajak aku teman p rumah awek~ bersemangat aku nk join~.. en pian & saad pon turut serta..

then nk menghala ke rumah awek ni.. kene la melalui jambatan paling siot.. nape? sbb tiap2 kali aku lalu jalan tuh.. slalu jam!! ngek!! hampeh.. last2.. smpai la jugak ke rumah awek ni.. bila da dijemput oleh awek tuh masuk.. aku meleleh.. cantek siot~~!!!

arh.. geram!!..
badan cantik.. tip top la.. tp.. yang x bes nye.. bila di serang kucing kat rumah dia.. hilang macho aku.. haish.. siot toi.. kucing tuh kaco aku time aku mkan.. smpai bertukar tempat duduk bnyak kali ngan kawan aku..

(en pok chang <-- invite aku p rumah awek~)

(en saad n en pian<--- pangkat petapa profesional)
itu jela kot entri tuk raya ke 2.. hee..then malam maen dota bersama same team noobies~ saad
turut serta.. wahahhahaha.. cool~
p/s: gambarku xda.. :'(

Pages

Search This Blog