Desire....

Saturday, August 28, 2010



Haish.. betoi-betoi tensen bila tgok blog jacket zara kuarkan updated baru ttg jaket-jaket dan kasut-kasut baru...
*updated terbaru dari zara..haish..

aku pon terasa nak ada jaket zara dan kasut-kasut tersebut.. tp kewangan aku down gila..
really need a job..!!

sekarang kos bulanan yang aku kena bayar (sepatutnya)
*umah sewa=rm80
*wifi=rm20
*motor=rm150
*bil elektrik+ air=rm20
*makan dan minum=rm50 1 week 1 bulan.. rm200 jugak..

saya student lagi..bukan orang yang dah bekerja.. :(
perasaan aku yang ingin shopping meruap-ruap..bila jejalan ngan kawan-kawan yang lain..
apekan dayaku sebagai orang yang x berkemampuan..


Ya Allah...ku mohon murahkan la rezeki Mu padaku

Wednesday, August 25, 2010


mari kawan-kawan.. baca entri ni dan baca dan fahamkan picture di atas.. dan sila kasi komen anda tentang entri tersebut.. hee :D

MISERY!

Tuesday, August 24, 2010



haha.. tajuk ari ni pasal misery..
seperti hari-hari biasa.. jika aku addicted dengan satu lagu.. aku akan pasang lagu tuh.. sampai la telinga aku dah bosan dan jemu dengan lagu tuh..

sekarang ni aku dah mula addicted ngan satu lagu..
yap..

MISERY by MAROON5
^click ni (website official maroon 5)

1st time aku mendengar lagu ni.. di radio.. HOT.FM
perasaan aku kat lagu ni masa tu sangat menyampah..
lagu ape la diorang mainkan.. tapi bila DJ kat HOT.FM tu mengatakan lagu tu dari album terbaru maroon5 aku teros search kat google.. dan YOUTUBE..




haha.. ni result aku dapat dari YOUTUBE.. dan terima kasih kepada pihak YOUTUBE..
lagu ni buat aku tertarik dengan lirik dan kisah video dia..

hoho
bagi aku.. lagu ni berkisahkan tentang seorang lelaki yang menyintai seorang perempuan yang mendiamkan diri nye dan kesepian lelaki tuh membuatkan penyanyi tersebut sengsara..

tapi bila tengok video dia sangat over bila perempuan tu pukul lelaki tuh tanpa perasaan.. dengan macam-macam senjata.. LoL.. sangat kejam..
(+_+) jom layan!


Thanks You Dear!!

Sunday, August 22, 2010



Entri khas tuk yang berkenaan.

cmna ea?
nk start dari mana ni?

ades..
hah.. ari ni ari sepecial bg aku.. kenapa?
LoL...
hah. cuba teka?

ZzzZZZzz

mengarot. salah sume..!!

yap.. entri ni mengisahkn aku plan bukak pose.. tp x jd..
then aku g marah org tuh.. LoL..
kejam x?
aah.. kejam sgat kan.. tp.. org tuh.. baik jugak...
dia dtg walaopn aku da ckp jgan dtg.. ahaks.
(+_+)

baik punya pasal.. aku siap2 gak la.. time tuh da lewat..
kol 6++ dekat kol 7 dah.. adei... roomate aku pon da belikan makanan utk aku..

lama nye tggu.. akhirnya dia sampai..
da dekat kol 7.20++
Dia xda mkanan.. nak ajak naek umah.. dia segan..
kami pon gerak la.. aku mmg x bese mkan kat luar time2 bukak pose.. ari2 bukak pose kat umah je..
aku suggest la p bzar.. "dia ckp mesti da ttp la yang oi.."
ahaks.. then ngan muka bengang ngan aku.. dia suruh aku tunjuk jalan p plaza alam sentral..
senyap je suasana.. sbb aku tkot ngan org mrah2..

aku pon kasi la direction..
ada satu masa tuh..kat bulatan..
aku bilang pukol 3.. dia nk masuk pukol 12... LoL..
ades.." weh2.. pukol 3.. bukan kol 12.." kata aku..
ahaks.. muka bengang dia da jernih skit.. malu kot.. jumpa bulatan satu lagi.. dia tnye tkot salah kot..
"pukol 3 belah mana ea?"
LoL
" dengan tenang aku jwab.. sana..."
[sambil tunjuk arah ngn ibu jari aku.. amboi beradab aku.. dalam hati.. letih duk gelak!!!]


smpai je.. mmg tpat dengan waktu.. smpai org azan.. LoL!!

muka dia lagi bengang.. hurm.. aku pon buat xtaw..
msk dlm plaza alam sentral..{muka selamba.. buat2 x slh}
dia pon start bercakap.
" beli la air dlu.. bukak pose.. lempang kang!"
alahai.. dlm ati aku.. xpe.. ni slah aku.
[dlm hati.. eh eleh.. nk lempang konon.. try r.. mai tgop lempang sape lagi laju dan sakit]

dah beli air.. dia tunggu kat kenny rogers..aku x taw nk kata ape.. ajak sane x layan..
kata nye.. nk chop tempat.. t susah..
aku pon bla.. p toilet.. x tahan tgop org marah2 kat aku


last2...
mkan la jugak kat kenny rogers.. kalu nk taw.. ni la 1st time aku mkan kat cni.. haha.. x pndai pegang pisau..
penang bole.. tp guna haram.. aku gune je garfu yang dia kasi..
dia belanja.. :)
huhu..

aku hentam2.. habes la jgak makanan dia.. ape tah aku mkan.. dia y order.. x taw aku order.. dia order set..
tp x taw name..
dia kasi ayam + 3 pilihan pencuci mulot + muffin coklat +ais lemon tea..
lama gak nk habeskn makanan2 depo ni.. kenyang..
haha.. then tros balek..
dia pon antarkn aku balek.. huhu.. mmg terbaik la dia ni..
da antar duk sembang2 dlm keter dia..
last2.dia kasi adiah bufday.. bapak sweet.. jarang adiah aku dapat dlm umor aku lepasan SPM..
sweet giler!!
thanks sgat2..
adiah ape? ahaks.. secret!! LoL
aku akan gunakan adiah tuh ngan sebaik yang mungkin...
thx dear.. syg kamo.. nak je aku cium2 ko.. haha..
xleh2!!
POSE!!!


WHAT YOURS ??

Monday, August 16, 2010


haha.. da baca kan2? so.. situasi anda ni mana.. tlg kasi feedback.. i really wan to know.. hoho.. :)
kasi feedback kat komen... PLS

berbuka puasa dengan yang dikasihi..

Friday, August 13, 2010

hoho.. da lepas pose ke-3 kita.. wa~ x rasa pon kan..
*hipokrit sgat.. dlm fb duk ngadu.. lapor2~*

selepas je akak aku balek dr kerja.. dia dtg ke umah aku..
dgan kak ana..

*dr kiri.. kak ana (kwan kakak aku dr terengganu), siti hajar mat ali(kakak aku yang cun)*

hoho..bertolak nye la awal.. smpai2 jalan jam.. dah lewat.. plan nk g bazar..
smpai kat bzar.. pon lewat.. lewat lagi hujan lebat lagi..

sahut je mane sempat.. makanan kat depan2.. beli je.. hoho.. abes gak rm14 utk 3 org.. wa.. jimatkn?
hoho..

setel 1 problem..
then.. tmpat makan lak xda? aku ajak msk umah aku.. depa 2 org ni malu..so.. cari la tmpat mkan.. kami berenti la kat plaza masala..

hoho.. ni 3rd time aku dtg cni..
mamak kat tmpat tuh duk tnye.. nk makan ape?
padahal da beli da mkanan.. nk tumpang tmpat je r..
ambek hati nye pasal.. aku beli la air limao ais.. hoho..
akak aku ambek air kosong..
gerak jugak la rm1.60.. hoho.. xpe la.. sian mamak nye psal..

so total ari ni nye kuar duit..
rm14+1.60=rm15.60 ==> 3 org
huhu.. jimat seh.. kenyang lak tuh
*nasi kak ana punya.. harga rm4.50*

*aku punya nasi=>4.50 gak*

*nasi kerabu kakak aku==> rm3*

hari ke 2 pose..

Thursday, August 12, 2010

haish.. raya rajin.. tp pose maleh.. haish.. ape nk jadi?
ni la org org muda mudi skrang..

aku tergolong ok.. aku still muda..
21...

Lambatnye Azan..nk kasi full masa kosong. aku maen la blog.. hoho.

ari ni.. tensen aku kureng skit.. nape?
hoho..
fon aku yang rosak.. telah direpair..

yang berjasa bnyak2...


-apish ganu -

-anas -

2 org beliau ni..aku terhutang budi... kepada apis .. extra skit..aku terhutang duit.. hohoho.. ades. =.="

ape yang rosak?
meh nk habaq..

aku tekan master reset kat fon aku.. then time tuh battery da kong.. so..
dia jd x sempat nk reset..
berlaku la software dia corrupt..

smlm aku guna cara manual.. ikot kot website. tp.. da try 4 kali.. failed..
tros mengalah.. teros bawak p kedai ari ni.. dengan berbekalkn duit apish.. aku powl rm50..

hoho.. sempat lepak ngan dak2 masscom.. huhu.
jumpa
ejal-nad dan amir.. dll.. hoho..

suka lepak ngan depa.. diorg tgh edit ape tah.. video kot.. hoho.. bes nye layan depa stdy.. seronok je tgok.. jeles.. :(

bila da antar kat kedai.. laoban tuh ckp.. "RM40 can?"
hoho
aku balas.. " ok.. *da xda mood*"

tros p jalan2 ngan anas.. pusing kat pas..
jumpa la benda2 alah yang cute2 ni kat atas bahagian pas.. wa.. x di sangka bnyak tempat smart2.. kat pas...
ni laluan masuk.. hoho.. smart kn.. cm dlm citer snow white.. ades

aku ambek pic ni.. sbb teringat kat kwan aku.. addicted gile ngan guinea pig.. adesh.. ape la ada dgn menatang tuh.. hish
hoho.. yang ni.. pic ayam diperbuat dr sabut kelapa.. huhu..tiba2 teringat akan yoona duk mengaku dia ayam.. kata caey itik.. dan aku pulak ikan.. haish.. x psal2 aku pon kena..

itik==> caey

siap je dr jalan2.. aku pon p la ambek fon.. amen.. fon aku selamat.. hoohoo.. lupa lak.. aku da lewat.. aku ada kelas.. last2.. dtg kelas.. bukan buat keje pon.. lab x ckp pc.. so.. aku duk kaco ada ngan izan.. hee.. depa duk bz maen coding.. aku lak duk maen kaco.. maen nukis2..


hoho..
izan --> ada-->aku

!!..Merepek..!!..Jgan Percaya..!!

Monday, August 9, 2010

harap maklom.. rumah aku ada sesuatu yang x diigini.. aku bukan nk besarkn2 kes.. tp.. kalu hari2 berlaku mmg la aku x tahan.. LoL.. tensen~

kata slh seorang roomate aku.. jgan hipokrit..
WoW.. Lahar nampak.. haish..

1. dlm kol 2 -3 pg.. mesti ada kedengaran bunyi org duk kacao air kat area dapur aku.. apekah benda nye.. aku duk usyha.. tp.. xda lak org rumah2 sblah duk buka lampu ka.. tgh buat air.. perkara ni berlaku.. 5-6x gak.. yap.. aku sndri tkot ttg ni..LoL.. tp aku cam bese.. dengan bergayakn otak udang.. aku ttp mata.. buat2 tido.. haish..

*comel pulak tgok gelas ngan sudu ni lol.. comel2*

2. time weekend.. aku bercadang ke UM sbb xda org dah kat umah aku..

*caey dan bakri pg PROMED ada pertandingan coding kat dungun, terengganu..
*amiz dan sapik balek area KL..
* xkan aku nk tingal sorang2..

tp sblm aku gerak ke UM.. aku check la dlu.. 2x check overall ttp sume barang2 elektrik.. tutup sume tingkap dan pintu.. tp.
bile je aku balek dr UM..
aku dapati.. kipas still terbukak laju sedang berpusing2..walhal.. xda pulak benda2 laen berubah tmpat kalu nk kata org msk..

*haha... kipas yang selalu ada atas kepala aku time tdow.. x kira siang or malam*


3. rumah aku ni berada tingkat atas skali.. tp yang pelik nye.. tiba2.. ada baju duk melekat kat tingkap kat umah aku.. wa... baju hitam chelsea.. alahai.. baju sape ni.. aku mengelabah dibuatnye.. siot nye.. pundek..
tnye amiz.. amiz ckp xtaw.. bakri kot..
bakri sapik caey balek.. kata baju paan.. aiyo.. lagi la..paan mana dtg umah aku.. xpenah pulak dia nk kenal umah aku kat ane..
sapik nye alasan.. kot kedai bundle tuh nk buat promosi.. dia lempar baju kat tingkap kita..
aku mengeloh panjang dengar alasan sapik nih.. haish
*hah ni baju dia.. cmne la ada baju leh terbang kat tingkat atas skali.. *

hari ke hari.. aku makin was2 dengan umah aku.. LoL..
tiap2 malam.. aku xtenang tdow..
doakn aku.. LoL.. selamat.. aku tkot. tp gune otak udang.. hahaha

FALL IN LOVE

Tuesday, August 3, 2010

jiwa org solo cm aku ni.. xda ape nak jatuh2 cinta nye...
jatuh cinta ngan lagu je... hahaha..
aku jatuh cinta pada lagu ni.. time tgok movie kat shah alam..
tgok kat bukit raja..
lol..
best kot. citer ahli sihir ape tah tajuk dia.. hhahaha.. da lupa..

OneRepublic - Secrets Lyrics

I need another story
Something to get off my chest
My life gets kinda boring
Need something that I can confess
Til’ all my sleeves are stained red
From all the truth that I’ve said
Come by it honestly I swear
Thought you saw wink, no
I’ve been on the brink, so

Tell me what you want from here
Something that were like those years
Sick of all the insincere
So I’m gonna give all my secrets away
This time, don’t need another perfect line
Don’t care if critics never jump in line
I’m gonna give all my secrets away

My god, amazing how we got this far
It’s like we’re chasing all those stars
Who’s driving shiny big cars
And everyday I see the news
All the problems that we could solve
And when a situation rises
Just write it into an album
Singing straight, too cold
I don’t really like my flow, no, so

Tell me what you want from here
Something that were like those years
Sick of all the insincere
So I’m gonna give all my secrets away
This time, don’t need another perfect line
Don’t care if critics never jump in line
I’m gonna give all my secrets away

Oh, got no reason, got not shame
Got no family I can blame
Just don’t let me disappear
I’mma tell you everything

So tell me what you want from here
Something that were like those years
Sick of all the insincere
So I’m gonna give all my secrets away
This time, don’t need another perfect line
Don’t care if critics never jump in line
I’m gonna give all my secrets away

So tell me what you want from here
Something that were like those years
Sick of all the insincere
So I’m gonna give all my secrets away
This time, don’t need another perfect line
Don’t care if critics never jump in line
I’m gonna give all my secrets away
All my secrets away, All my secrets away

ni dia nye official video..


haha.. aku nk g jawab test.. doakn aku.. lol

My Birthday

Monday, August 2, 2010



LoL


shhh.. yap its my bufday..
jgan kasi taw org.. haha.. akhirnye lepas gak ari bufday aku.... hik2x..
da dapat kurengkn malu.. sebab x ramai y wish..
lol..
kalu boleh xnk la kasi org taw teros kn... hahaha.. nevermind2...

tp xdapat di elakkn.. ada gak org taw pasal bufday aku..

segan.. tp aku rasa bahagia..

senarai org y wish..ikot susunan..

1.ecah <-- kwan pompuan y paling pendiam kat sekolah teknik..

2.atin <-- anak sedara aku..

3.duan <-- abg aku... siap call ag.. nyanyi lagu keling.. mmg keling.. LoL

4.anas<-- wish kot msg..

5.kicap <-- dia ada prob ngan ym.. kuar msk kuar msk.. then last. wish kat aku.. loh.. gigih siot.

6.que<-- dia wish.. tp aku serba slh.. aku baca then tdo

7.syah<-- wish aku kt clubbing.. adoi.. kata nye.. ngah countdown..smpai terlelap.. haha.dlm kol 2 gak dia wish... sweet giler..

8.hamiz<-- bgun tdow.. dia wish kat aku.. ahaks.. cmne dia taw? lol

9.umi amira<-- adik kepada atien(anak sedara aku)

10.aja<-- dtg kat umah aku ajak mkn..

11.cik<-- tggu aku col.. baru dia ucap.. haha.. mak aku ni.. ades..

12.yoo<-- yoo pling sweet.. loh.. terharu aku..t aku citer


Ecah
pasal ecah ni.. aku x taw la mana dia dpat bufday aku..tp tiap2 tahun dia wish bufday aku.. x miss pon.. lol

fatin
anak sedara aku yang slalu kaco aku time aku balek.. da besar panjang dah.. haish..
"Epy besday pok.. atin ea.."<-- yap.. ni msg wish dia.. pok tuh merujuk kepada uncle.. hahaa.. adoi.. terasa aku ni tua lak

duan
abg aku kat UM.. lol.. duk gaduh2 ngan dia kat ym
then dia call.. ckp aku keling...hahaa.. ape la abg aku ni..

anas
sbb dia taw kot..haha.mmg aku kasi taw dia.. jgan kasi taw org.. aku bese bnyak bercerita ngan anas.. so.. dia bnyak taw ttg aku..
"selamat hari lahir. Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki. Aminn.. ;-)"

kicap
yang ni lawak..duk kuar msk kuar msk kot ym.. internet dia problem kot... haha.. then nk kasi adiah bear biru kat aku.. sume benda dia kasi gambar.. lol.. haha.. tp dia gigih siot.. duk maen kuar msk kuar msk ym utk wish kt aku.. lol.. thx kicap

Syah
ni yang da terlebih macho ni.. ahaks. katanye nk countdown.. last2 kol 2 gak call aku.. tnye da tdow ka? lol.. aku da start baring dah.. dia citer la.. tgh2 countdown.. ingat2 nk jd wisher pertama. dia ingat kot.. haha.. dah la ttdow kat clubbing.. mahai..

Hamiz
tgh2 aku duk terkangkang tdow.. dia wish... sedar x sedar.. je aku tnye.. dengan muka blushing.. "cmne ko taw ni amiz?" haish. tros je aku selimot.. g kaco sapik.. suruh dia bgun..

umi amira
dia ni adik kepada fatin tuh.. anak sedara aku gak..
"salam.. hepi bfday .. smga pnjang umur dan dimurahkn rezeki.. miss u a lot.." LoL
gedix seh.. haha.. kecik2 lagi da gedix.. haish.. dah la ckp aku tua.. damn~

Aja
ni kakak aku.. kira y paling rapat.. dia demam.. baru balek outstation..dia ni.. slalu demam.. xtaw la. ape nk jd.. skit2 demam.. tp dia seronok katanye..lol..ahah.. call aku.. ajak kuar mkan.. aku ajak mkan nasi xnk.. nk makan mcD, pizza, xpenah pulak.. dia ajak aku... slma ni aku je yang duk pksa dia nye.. siap nk bawak g secret recipe..buang tabiat ke ape..LoL
haha..jumpa je.. salam.. die kucup 2 belah pp aku.. lol.. keras jap aku.. arh..td time naik kete ngan amiz g kelas.. amiz ada kuarkn statement kucup2 adik beradik.. aku anak bongsu.. dia tnye aku " ayub.. xdapat kucupan dr kakak abang ka?" LoL.. terdiam aku skejap.. haha..
kami pon p mkan McD.. tp aku nk ajak mkan nasi. arhh.. xpe2..

cik
mak aku ni.. balek je dr jumpa kakak aku.. kakak aku pesan suruh call mak aku.. katanye mak aku nk cakap.. tros je.. mak aku nyanyikn lagu.. LoL.. haha.. nak tergelak aku.. mana mak aku belajar ni? ish2..

yoo
ni classmate aku.. nama dia yoona.. tah.. aku pgil dia yoo.. ahaks.. ingat dia.. ingat sailormoon..
haish.. lemah aku..dia kasi tiket rapid.. yap.. teringat time 1st sem.. aku penah simpan tiket rapid pada tarikh ari lahir aku.. haha.. may b yoo ingat kot.. aku ada ckp.. aku simpan. hoho.. sweet yoo.. thx yoo..
^p/s: 1st time dpat kertas ni.. aku x taw sape y tulis.. sbb dia pas2 kat org hantar kat aku kan.. bile tgok kat sblh kanan ada smiley smile always
skali ngan tgan peace.. mmg x da org laen dah.. lol..thx yoo.. syg ko!


Thx everyone.. hari besday ni paling aku rasa special.. aku rasa bahagia sgat2..

Pages

Search This Blog