cuti aku da habes

Monday, July 12, 2010

oic.. asal?
haha..
aku baru je start msk kelas ari ni.. minggu lepas?
minggu lepas aku cuti2 lagi..
ye la.. nk wak cmne .. otak aku still kat kampung lagi. tiba2 lak teringat 2 minggu di kampung... even x kuar p jejalan sgat.. tp.. bg aku best..

haha.. jom usya xtviti aku kat kampung Surau Panjang..

haha.. balek je umah.. aku panjat pokok kesyangan aku.. pokok ape?
cuba teka.. ah.. salah..
sume salah..

ni pic dr tempat aku begayut

pokok striar <-- x taw nk eja cmna.. tp bunyi dia cmtuh la.. ades.. bnyak lak idea nk tulis.. pokok stria.. ada pantun 2 kerat time budak2 untuk buah stria

buah stor buah stria,

start motor tubik ria..


snap pic buah stria yang baru je masak..

paham ka? haha.. kalu org pantai timur mungkn paham..
hah.. nk d pendekn cerita..
buah stria yang slalu aku panjat ni da berbuah..
lebat.. walaupon dahan2 dah patah..
tp.. lebat lagi..
suka aku mam buah dia.. masam.. nyum2..
makan kat atas pokok d pagi hari..
last2 sakit perot.. gahahhaa.. budush.. *dush*


mlm tuh p la teman mak aku beli barang untuk prepare gerai dia kat depan umah aku besok tuh..
gerai ape?
hah.. ni dia nk citer..
mak aku ni bukak gerai kecik kat depan umah..
ape dia jual?

-keropok goreng..

-mee goreng

-bihun goreng tom yam <-- feveret aku

-air sunquick aka limau
-air2 panas biasa kat kedai mamak tuh
-jemput2.

teman punya teman aku terjumpa powder nk buat puding kat dlm kedai tuh..
hehe..
tros je ambek powder tuh letak dalam bakul mak aku..
plan nk buat puding esok..
meleleh leleh air liur aku.. kih2x..
puding susah nk buat?
aiya susah ape nye..
kalu kata laki2 x pndai buat puding..
hah ni dia laki yang pandai buat.. perisa mangga lagi..

aku nye style.. sempoi je r.. untuk mkan2 sndri.. so ni cara aku buat..

1.ambek periuk
2.mskan air dlm periuk dlm 1.5L
3.bukak api. + masukkan susu cair ke dlm air separuh tin+mskkn gula setengah cwn
4.kacou dlm 4 min
5. letak powder+ ttp api
6.letak gula powder tuh.. da lupa gula ape.. [sesat nye recipe aku.. gahaha layankan saja]
7.kacou dlm 2-3 min.
8.letak dlm bekas nk isi puding tuh td.. n tarok dlm peti ais..


ni hasil yang da siap.. yum2.. oi.. tarok dlm peti ais cepat2

nanti hang tgok la dlm2 peti ais tuh..
kalu da nmpak cm da pejal tuh...
hang mam la smpai kenyang...


hehe motor lame x hidup.. sian motor abg aku... abg aku stay KL so.. xda masa nk jaga motor.. aku bawak la motor pg tuh..
panas enjin 5 min..
then p bawak isi minyak kasi full
isi angin kat tayar..
hah.. tuh je aku pandai.. kih2x..
service laen2.. aku x taw.. roadtax da mati..
tp duit kosong.. so.. x updated la..


ni dia motor.. motor ex5 je.. bes ni..

hahaha petang tuh..

aku p la stop kat umah akak aku yang da boyot da.. perot nye,.
bile la nk pecah..
kalu x silap da hampir da tuh.. kata doktor.. anak pompuan. .
nama ape lak diorg nk letak ea...
ni anak ke 4 diorg... sume anak2 diorg rapat ngan kuarga kami..
wa.. btmbah la anak buah aku nanti..

hehe..kebetulan aku p umah depa..
1 kuarga dia ni pose.. terpegun aku.. pose ari isnin katanye..
hebat2..
aku teman je la depa bukak pose kat area marang tuh. .
port bese 1 kuarga ni makan beli nasi minyak....
tp..aku malas nk layan depa mam.. aku ambek air.. then p lepak kat blkg kedai.. smart.. time2 da nk maghrib..
dgan matahari y cun.. giler la.. smart wo!
ni.. pic yang aku sempat snap.. dlm keadaan batery fon yang dah nk abes..smart kan.. macho gile

kerana keghairahan tgok suasana pantai ari tuh.. keesokan nye.. aku bawak geng2 aku p terjun.. gahhahaa.. dlm kol 5 cmtuh.. jadi la.. aku terjun laut..




location kitorg.. x laen x bukan.. kat pantai pandak.. belakang sek chendering.. fush.. smart location mandi manda kat sana.. dah la.. awek turun naek.. gahahhaa .. *kelip2*

x tamat lagi.. mlm tuh ada match portugal lwn brasil..
wa.. ada ar aku dapat invitation dr geng2 kampung aku.. nk tonton bola kat taman syah bandar, kuala terengganu.. fush.. bapak r.. 1st time dlm hidup aku tgop keadaan penonton bolo.. beramai2.. lepak kat screen besar kat taman syah bandar.. bersebalahan ngan ASTAKA
haha.. tp terlupa nk snap pic.. coz.. smangat sgat tgok bola.. dengan suasana y meriah gile2..


xsmpat nk snap pic tuh.. so yang ni aku sempat menghala balek ke umah.. hampa..
pelawanan
0-0

then last memory aku kat kampung bile.. aku request akak aku y boyot temankn p beli tiket...da nk balek.. haha..dari terengganu ke shah alam..
mak aku nk ikot skali.. tinggal la ayah aku sorang2 kat umah.. sian dia..slalu je kene tinggal..

mak aku ckp dia lapar.. so.. akak aku y boyot..suruh la abg ipar aku stop kat kedai2 tepi jalan..location makan aku adalah gerai ape tah.. tp.. bersebalah ngan hotel kat batu buruk..
tempat dia cun.. aku suka.. tgok dia nye suasana..
huhu.. anak buah aku y paling nakal slalu je nk duk sblah aku... kata nye nk share air ngan aku..
aku order limao ais ngan chaw kuew teow tom yam..
anak buah aku ni.. mam jugak.. dia mam.. lak sam <-- xtaw cmne nk gtaw cmne laksam itu..


kuew teow yang aku order


mak dan anak buah sulong akak boyot aku ni


akak boyot + abg ipar aku


anak buah aku yang nakal tgh makan lak sam

try la tnye mak ayah kome.. kalu x taw..
=.=
ades..
tp.. rasa dia x bes.. sume x bes.. mee goreng x bes.. kuew teow tom yam x bes.. ape y bes?

haish...
gahaha..
marah!! hah !! marah!!


selesai je mam tuh.. da sampai stesen bas.. akak aku x leh nk parking kat stesen bus.. so.. dia letak je aku kt sblah sisi jalan n dia ckp jumpa kat hok kee seng... <-- entah betoi ke tidak ejaan nye..

hok kee seng ni..
adalah supermarket dlu2..
fush.. dluw. kalu time raya je.
.wajib la.. datang shoping cni..
cni.. shoping mesti barang mewah2 la..
haha.. kuno toi..
yang lawak nye kat cni.. dlm sibuk2 akak boyot aku duk cari baju baby yang bakal muncul nanti.. sibuk lagi anak bongsu dia yang paling nakal ni.. kata nye.. nk carik suar dalam.. hampeh.. umor baru je nk msk 4 thun.. da gatai nk cari suar dalam. dah la raba2 suar dalam kat port suar pompuan... malu nye aku siyes.. dia siap g usya akak staff kat situh lagi.. kata aku panggil.. argh... lawak toi dak ni..

nak kasi diam.. maen abc pakai jari.. haha.. kaki aku pkai croc.. cmne la dia bilang nye


then kelas da start ari ni.. n ari ni.. aku attended sume kelas.. amin.. so.. arap2 besok pon begitu jugak.. doa la bnyak2.. =.=

0 comments:

Pages

Search This Blog