Sunday + Day 12

Monday, May 24, 2010

My Weekend( Sunday )


sob2.. nape la aku ni.. bgun da awal..
sbb smlm balek ke usj1..
solat subuh.. then tdow balek..
bgun kol 1 lebeh..mandi.. makan nasi.. x smpai suku pon..
da rasa nk muntah.. rantah2 laut je..
then tdow balek.
kol 7 bgun
then kuar g pasar mlm..
aku bukan ape.. aku just nk citer.. aku mmg xleh tgop peminta sedekah..
dlm hati marah tgop mereka..
tp.. even smarah mane pon kat depa..
aku still ada perasaan kemanusiaan..
that y. aku mmg x tgop depa..
tp smlm.. aku tgok makcik + seorg budak kecik.. kat pasar mlm.. sayu dow.. nak2.. skrg ni.. aku teringat kat mak aku..

da lame x balek kampung.. aku xda duit dlm poket.. nk hulur..
yang ada dlm poket 50sen+ 20sen+ 10 sen..+ kunci+ dompet kosong..
aku nk hulur malu..
tp.. sayu hati nyer pasal..
aku dgan x pndang budak tuh..
aku letak gak duit.
siyes. aku xleh tgop depa.. mitak cmtuh.. sayu..
tp smlm.. aku kuar ngan akak aku..
akak aku tunjuk kat aku.. slma ni..
aku bukan maen lagi.
melarikan pndagan aku kat peminta sedekah..
aku xnk terasa sayu dalam hati..


[ gambar hiasan ]
may b feeling ni selfish sikit.. tp..
aku x sure..
sbb skrg ni ramai sindikit.. pengemis..

aku nk tambah sikit2 hadis

Hadis Abdullah bin Umar:

Sesungguhnya Nabi s.a.w telah bersabda:

“Peminta sedekah tidak akan berhenti dari meminta-minta sehinggalah bertemu dengan Allah dan pada saat itu tidak ada sepotong daging pun di wajahnya” (Hadis Sahih Muslim)



argh..
pergi pasar mlm usj1 xda ape pon kat sana.

. so.. pergi singgah kat warung berdekatan..
aku order kuew teow tom yam..
feveret aku..

hee :)
tp.. dlm tom yam tuh ada..

sotong + udang..

bnya giler
adoi..
then effect dia..
haish..

muka aku merah padam..
gatal.. sakit.. arhh..
mcm2 la..
then akak aku singah kat mydin belikn aku krim muka safi..



terharu aku.. sob :)
tq kakakku... terlalu prihatin anda kepadaku..


Day 12


ari ni aku x tdow mlm..
maen game mngarot.. hehe..

aku kecembung dlm dunia game balek..
sbb aku rasa game buat aku lupa akan prob aku..

sori.. dota aku x follow dah..

ada org ajak.. maen suka2 cmtuh je..
aku skrg maen game wonderking online..
kalu ada sape2 yang maen game ni.. add aku eh..

heheh.. aku gune 1 character je..
knight name dia meorx





haha..
kalu jumpa aku tegor2 la eh.. aku maen server ape tah..
server y pompuan tuh..
then server 1 or 2.. tuh je.. aku pick. x pick y laen..

smlm baru dapat naek lvl 35.. noob kn.. xpe..baru maen.. laen kira.

.
game ni comel.. sbb tu aku suka..
jom2.. maen ramai2..
sedap sgat promote game ni..

pg td p msk office.. naek kete amin.. =.="
then tros bukak fb haha.. trok toi..
then 1 jam kemudian baru mintak kerja..
ari ni. aku buat header website arahan dr paan.. macho la paan.. hebat buat website..

bnyak gak kene buat balek..
kene reject
then last.. jd y simple punya je.. letih aku edit.. rupanye y simple punya gak dia nak.. haha..


[ ni design ke 3 aku buat.. tp.. x match ngan template..so buat lagi ]


[ni last design.. paan trima tros. xtaw la.. pasal ape.. tp.. dia trima je.. tq paan]

0 comments:

Pages

Search This Blog