Day 9 + Day 10

Friday, May 21, 2010

Day 9

Struggle gile2 on task multimedia..
lepas je sume da siap.. hehe..
siap buat extra lagi.
gud2..
aku x taw la.. buta ke x..
design aku wak tuh dtrima.. =.=
layankn saje..

design 1st aku.. yang bertemakan.. kesusahan ada terselit kesenangan...
tp tpksa tkar tema.. sbb anas buat tema y same ngan aku.. aku tukar la jd y atas tuh.. =.=
aku sndri xpaham.. sbb just tukar dia nye tema.. background x tukar. so. jd la cmtuh..




design ke 2 aku. tema dia.. psal kebijaksanaan manusia yang belom digunakn sepenuhnya


design ke 3 time ni.. aku ambek jpeg ni.. saje2 je.. sbb ada smile y comel.. tiba2 lak aku maen2 edit2.. ley lak sumbat tema dia ni... psal snyuman




yang ni.. jgan tnye.. sbb ni extra nye design.. aku x taw nk pilih tema apa lagi.. so ambek je..
aku cari benda laen kat google.. tiba2 kuar sugar glider.. tiba2.. jatuh hati..
so aku edit background..
tmbah sinar.. then tukar warna dia jd. cmtuh.. gmbar asal background warna biru aurora..
then aku tmbah light lens.. then tranform jd benda cmni..

design2 animation dah pon masuk dlm website company. yea2.. hahaha.. tiba2.. lak tgop gelak2.. sbb aku pon x taw.. ape2. ape y aku buat.

http://mycomiczine.com/

kalu nk tgop..

1st card flash aku buat..
-1s card-
then kene reject. tp aku dah ubah dah.. tp malas nk antar.. sbb dia da letak dlm web.
-2nd card-
card ni aku ingat kene reject sbb sgat2 bengong..=.=
kalu zoom dekat2.. iya akan jd terok.. sgat2.. trok..
nasib baek dia x tgop dekat.
-3rd card-
ni card y kene puji.. aku x taw kat mane kene puji..
sbb aku susun x sama.. jadi mereng..
tp thx to anas kasi idea buat benda light2 nih.. using filter je sume ni.. then susun je btoi2.. jd la cmni.. =.=


then abes kami nye tugas dlm multimedia office ptg tuh beralih kat office web lak
tp 1st day aku lepak cni.. aku maen RO..
=.= 1 hari 1 mlm aku maen.. org buzz komfirm aku xlayan.. ni pengaruh arcer.. argh!!
addict ngan game lagi..
dota da off!! fully off!!


Day 10


ari ni masyuk skit bgun.. smlm maen game bnyak sgat.
ari ni bgun tpat2 kol 930
masuk office kol 10.
hahaha.. xpe. office kat sblah je..
bukak pintu rumah.. then tros msk pintu office..
tros bukak FB..
ari ni mitak paan ajarkn guna Joomla.

tq to paan. aku paham skit2 je..
sapik ngan pito duk maen kat library.. hahahaha.. xpe la depa...
ari ni kene belakon jd budak network
bro helmi suruh aku jd dak network.. belakon je depan puan.. aku pon blakon la spt dia pesan..

aku ngan hilmi
buat la keje ape y ptt
tp.. y pelik nye.. wireless ok.. tp cable x elok..
ip x valid..
padahal ip macx aku da samekn ngan windows.
x taw dah.. so.. lakonan pro aku da selesai..
aku kasi balek tugas tuh kat bro helmi.
hilmi ngan aku... snyum je..

then p siap solat jumaat
sblm tuh cm bese.. lepak kat warung blkg ofis
aku tgop telor goreng dia meriah..
terasa nk makan..
then beli la 2 slice telor dia.
aku buat mkan cm makan stick. miahahaha..
kenyang siyes..
then tros solat. kih2x
hari ni hari jumaat la.. lupa kah?

then lepas solat.. ada org bukak gerai air nyiur.. gile.. meleleh air liur aku.. nk2.. dia bukak nyiur depan2 aku.. tros ak beli air tuh 2 gelas.. 1 utk aku. 1 utk sapik.. dia da bnyak aku hutang ni.. ish2.
then msk office..
smbg usya2 psal Joomla ya paan kasi tuh..

hasil nye


ni la aku buat ari ni.. cantek kan. hehehe.. aku letak template je.. bukan ape nye.. cm maen blog je sume ni ..
tp berdasarkn explantion dr archer..
Joomla ni.. kegunaan dia.. tuk visualkn operation dlm site y akan kita gune..
wow..
aku tnye la.. cmne ngan blog?
paan explain.. ckp.. blog ni free hosting.. kalu ada hosting sndri.. baru boleh.. mmg pro la master paan kita.. tabik spring.. sok aku smbg buat lagi.. ape y ptt ye paan.. tp.. mintak ko guide bnyak2 skit.. hehe tq :D

0 comments:

Pages

Search This Blog