Raya Day 1

Wednesday, September 29, 2010



lolz.. sori.. lame x update blog. due to wimax yang gile2 skrg.. skali xda line.. n all da time line sgat slow.. memang menguji kesabaran teramat sangat..

so entri aku mmg la lambat skit.. sbb xda peluang utk update.. hhahaha.. jgan marah noh.. xelok marah2..
topic yang sgat terkini.. haha.. skali lagi jgan marah..
pasal raya la..

meh nak gtaw cara bagaimana untuk mengelakkan dari tidak dipaksa ke masjid di pagi hari untuk solat raya.. ahaks.. oic.. ajaran sesat dah ni..
haha

xyah ikot la style aku ni.. tp
aku ni pemalas orang nye..
so aku buat2 tdow smpai org balek dr solat raya.. huhu.. dengan berbekalkan boxer n baju singlet.. aku tdow dengan tenang.. skali tuh org datang serbu kat rumah aku d pagi hari.. yap.. saudara mara aku datang awal2 pagi lagi.. hurm.. belari la aku ke bilek air..dengan rmbut time tuh yang macam semak samun.. coz time tuh x potong langsung..
nasib baik la kakak aku da iron kan baju melayu.. huhu.. tros saut lepas mandi tuh.. then setting rmbut ngan iron.. haish.. rmbut da macam semak.. mmg la kene iron..
smpai la time org da kureng.. aku merebahkan diri aku balek sambung tdo.. ahahaha.. da habit aku macam ni.. xleh nak kata ape..

then tetiba aku dikejotkan oleh ibuku.. tuan saripat bt abdullah..kwan aku datang.. ape kejadahnya diorang ni.. hati aku berkata.. mengeloh.. *chewah da macam novel da*
rupa2 nya kwan baik aku time sekolah menengah datang lepak.. citer pasal luahan hati dia.. wa.. sian dia.. xpe.. sbg kawan aku akn still ada utk ko.. aku try tlg ape yang patut..
lepak punya lepak.. org da baca khutbah kat masjid.. hahaa.. n masjid kg surau panjang yang sgat berdekatan dengan rumah aku di kuala terengganu.. kami menunggu azan dan teros bkejar ke masjid.. haish,.. (ape nk jadi la ngan budak2 sekarang ni.. )

abes je balek dari solat tuh..aku kepanasan pakai baju melayu.. lalu aku cabutkn baju melayu itu dan memakai boxer dan baju alas aja.. hahaha.. kwan2 aku geleng2 kepala.. hahaa.. ketawa kecil... tgok telatah aku..

then kami makan sesama bersama ahli kuarga aku yang lain..
selesai je makan tersebot..kawan2 ku pon balek.. kembali ke rumah mereka..
aku dipaksa memakai balek baju melayu itu.. dengan muka yang berpeloh peloh.. kepanasan..

sesi ambek gambar bermula di dalam kepanasan yang teramat..

(haha.. my best friend... jukie..thx for coming.. )
(ini dia.. muka org kepanasan pakai baju alas+boxer di raya pertama.. jem2!)

(ramai yang cakap budak ni awek aku kan.. tp dia ni baru form 2..adoi.. besar dr mak dia lagi.. ni anak saudara aku.. haha.. gmbar ni digambarkan aku seorang pakcik yang penyayang)

(ni dia salah seorang kakakku yang sudah berumah tangga.. dah yang didakapnye itu.. anak saudaraku yang paling muda..alif fauzi namanya..)

(sgat manja dengan neneknya.. ahaks.. manja ke..? yap inilah ibuku yang tecinta.. cekal dan teguh yang paling dicintai oleh aku)

(dari kiri.. kakakku yang anggun, anak buahku yang sukakan ultraman, mamat ensem yang xsedar diri(hahahhahahah), anak buah ku yang garang tapi boleh di harap jugak lah)

berakhir nye sesi begambar ni..aku smbong tdo dengan aman.. dan smpai la ke malam.. huhu2.. malam tuh bermula lepaking aku seperti biasa dengan kekawan yang laen..sambil bermain dota.. yap.. my life is not complete without dota.. ahaks.. nantikan entri aku pasal raya ke 2.. dah letih menaip.. huhu. sudah lame x menaip.. papai.. hihihi



0 comments:

Pages

Search This Blog