:: Cuti~~CUti! ! ! ! ! ! ::

Sunday, February 21, 2010

alamak.. ari ni da. mula da kelas.. malas2 yang amat.. asgment SE da siap..da siap print.. ari ni.. bgun awal.. ingat nk on9 kat foyer.. tiba2.. kertas SE yang aku print tuh.. kunyut lak.. kene tindih d laptop ku.. aduhai.. mcm lar..


tp ni kan entri ku utk cerita time cuti.. an2? huhu.. cuti kali sgat best.. even xleh mandi pntai..

ok.. plan kuarga aku cuti ni..mandi kat air terjun sekayu..
huhu... skali otw sana.. punya.. la pnjang.. kereta duk berator nk p msuk kat pintu pgar air terjun sekayu.. argh!!! bodus.. naseb baek la cuti ari tuh.. aku ngan dak2 aku... pian n da geng.. penah pergi 1 tempat.. dapat la kami berkelah kat ctuh.. huhuhu.. anak sedara aku.. y dan2 jer org duk angkat bakul, pinggan.. tiba2.. da terjun dluw.. Bala nguh!!! hwuahuahaa..
abg ipar aku lak.. tiba pndai berenang.. aku lagi lar.. x taw berenang.. tiba2. terus dapat maen berenang..
ayah aku pon kata. " ish budak2 nih.. cam itik maen air " huhuhu..
sgat2 bes.. >.<>
*koktail kak aku buat. cun giler.. bes!! *mee goreng mkanan sarapan mak aku punya.. terbaek!

ingat petang tuh.. nk p mandi pntai.. terfolow pulak ikot kak aku.. antar anak sedara aku.. Umi Amirra Bt Mamat..pergi asrama dia..
aduhai.. sempat lagi aku menyemak kat diorg nih.. kakak aku yang ajak.. aku pon on jer.. tp.. sian mmber2 aku kat kampung.. y kepunan nk maen laut.. ades.. soryy yan.. >.<
huhu.. kak aku suruh aku bawak barang2 y berat bwak msk dlam aspuri budak tuh.. aku pon pelik juga " asal aspuri nih.. boleh ke laki masuk?..hentam sude " haha..
hentam punya hentam.. kak aku berlari kat aku.. " weh ayub.. lari2..tingal je brg ni kat sni.. " aduhai.. ape kes..? haha.. aku buat relex trus kuar..huhu.. ada la jugak kelakar nyer. bila nmpak budak2 duk gantung suar dlm kat tingkap... huwahhahaha.. lawak2..
bila da kuar lak.. aku p la kat kreta y akak aku parking tuh.. tiba2.. dia parking depan rumah warden.. aduhai.. aku x taw kan.. aku ingat mak ayah budak2 sek situh la.. aku buat der je.. aku siap ambek pic.. hhuhuhu..
siap tukar2 pose lagi.. haha.. aku x taw la warden tuh nk msk.. ngan buat x layan ambek pic bnyak2.. ank sedara aku y jd mngsa.. " ambek lagi!! ambek lagi!! "

da puas ambek gmbar.. aku gerak la blkg aspuri tuh.. p beli 1 tin air coke vanila.. faveret aku.. hahahaha.. dak eee.. dtg la warden tuh. tnye aku. dia pon tnye.. " ni kereta awak punya ke? " aku da bedebar da.. " asal ek " aku tnye balek..
"x.. sy nk msk.. kereta nih.." dia balas..aku jawab la " ow. sat eh.. sy pgil kakak sy".. aku suruh la ank sedara aku pgil kn.. baru la terpikir. y aku duk posing2 ambek pic.. td.. haiz.. da kena la ank sedara aku mlm karang.. aduhai.. .>.<
sian dia.. x smpai hati... nasib baek mak dia pergi mitak maaf cepat.. kat warden tuh.. hhuuhu.. nasib baek la ko Umi Amirra..

hala balek nk ke kampung aku lak.. hampeh.. jalan jam mngalahkn Shah Alam.. dr ptg.. smpai magrib.... da nk habes magrib.. aduyai..tp smpat lagi snap 1 pic.. kat bukit besar.. ada tertulis.. " Peliharakan Terengganu " macho sial.. huhu..
dlm lewat2 cmni pon.. dpat snap pic.. haha.. aku peduli ape.. >.<
huhuhu.. smpai kat umah.. 5 org dlm kereta tuh.. sume kene kodo maghrib.. terbaek!!!
haha.. boleh pulak kan? adoi lar.. lepas jah ari tuh.. kak aku aku bla shah alam.. tingal la aku seorg kat umah.. bosan yang amat.. duk tggu kak aku sorang lagi jer.. dtg.. huhu.. dia datang sbb aku request.. nk p beli tiket.. huhuhu.. tp y lawak nyer. siap mitak aku isi minyak lagi.. ceh.. nk paul pon agak2 la.. ades.. sbb aku isi minyak full aku suruh la bawak mak aku skali.. da beli tiket.. ingat nk p kfc.. anak dia sorang lagi x balek.. tgu punya tunggu.. dia ckp balek kol 5 .. mai ai.. sekolah ape tah.. smpai kol 5.. hish.. mgarot.. oo.. mak dia ckp.. dia ada sukan.. huhu.. kami pon p lepak kat ptai marang..
*even pntai ni x bes cm pntai chenderin.. tp layan~

huhuu.. perkara y aku tunggu2.. hahhahahaa.. da xleh mandi pon.. bsuh kepala ngan air laut pon jadi.. tiba.. aku nmpak 1 wau kat pntai tuh.. aku ambek lar.. buat kenangan.. ehhh.. kak aku ckp.. bukan ambek.. pinjam je.. >.<
huhu..
*muka pengepaul aku.. haish..

* sape ada kenal ngan wau pantai nih.. boleh la dapatkn balek..
* msg kat no nih ea.. >.<
013-2267697


boleh lak budak ni.. kejar aku ngan bola nih.. hmpeh.. argh!! bola!!

>.<>

0 comments:

Pages

Search This Blog